keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Vihreä tattariherkku

Tämä on kyllä sellaista viherpiipertäjien ja terveysintoilijoiden ruokaa että! Kun muu perhe veteli omia ruokia, päätin tehdä mulle safkaa joka on niin mun tyylistä, eikä edes tarvinnut välittää mitä muut haluis syödä. Yleensä kun jos teen ruokaa koko perheelle, pitää vähän miettii mitä tekee. En usko että miesväki ois ollu niin innoissaan tästä... Vaikka kyllä kannattais!

Aika usein miehii pidetää jotenki rohkeina tai jotenki sillee, mut sitte kun niiden eteen tyrkätään kasvisruokaa niin johan alkaa polvet tutisee niilläki! Ihan tämmösen pikku huomion oon tehny. Iskä on kyllä onneksi alkanu välillä syömään myös näitä mun kasvishuttuja ilman että heittelee sekaan lihaa. Poinzit siitä!

Jääkaappiin oli jäänyt valkoviiniä, joten päätin lorauttaa pullon jämät tattarin seuraksi. Että ihan vaan tiedoksi, jos kaapista ei satu löytymään valkkaria, eikä Alkoonkaan jaksa kipittää, niin uskon ettei ruoka hirmuisesti kärsi jos sen ilman viiniäkin tekee. Mutta toki se oman lisäyksensä antaa!

Tuli vielä näin yhtäkkiä mieleen että herneetkin sopisivät tänne varmasti hyvin joukkoon!

Vihreä tattariherkku
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
1,5 dl tattarisuurimoita
0,5 dl valkoviiniä
4,5 dl vettä
1 kasvisfondi
1 pieni parsakaali
½ kyssäkaali
150 g pinaattia
1 prk mustia papuja
pippuria

Esivalmistele vihannekset. Irrota parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja pilko myös varsi. Kuori kyssäkaali ja pilko se. Ryöppää pinaatit tai kaada niiden päälle yksinkertaisesti kiehuvaa vettä siivilän läpi. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.

Tee myös tattarin esivalmistelut. Kaada suurimoiden päälle ensin kiehuvaa vettä, ja huuhdo se sitten vielä kylmällä vedellä siivilän läpi.

Paista sipulia hetki öljytilkassa. Lisää valkosipuli ja paistele hetki. Lisää tattari ja kaada päälle valkoviini. Lisää vesi sekä kasvisfondi. Nakkaa sekaan parsa- ja kyssäkaalipalat. Keittele n. 10 minuuttia, kunnes neste on suurinpiirtein imeytynyt.

Huuhtele pavut siivilässä ja heitä sekaan pinaatin kera. Pyöräytä sekaan pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti