Alkoi tässä jokin aika sitten tehdä ihan hirmusesti mieli pinaattilettuja, kun huomasin niiden ohjeen Safkaa-kirjassa. Samana iltana olin niitä tietysti jo paistelemassa.
Ohjetta
seurasin noin suunnilleen. Vehnäjauhot mm. vaihdoin omaan
jauhoseokseen. Kirjassa suositeltiin lämpimästi muskottipähkinän
käyttämistä hippusen, mutta en voinut sitä ite taikinaan pistää, koska
veli on pähkinäallergikko.
Pinaattiletut
2 pss sulatettua pakastepinaattia
3 kananmunaa
5 dl maitoa
1, 5 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ dl soijajauhoja
ruohosipulia silputtuna
pippuria
(muskottipähkinää)
Sekoita munat maito keskenään. Siivilöi sekaan jauhot ja lisää myös pinaatti, ruohosipuli ja pippuria. Sekoita. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista pannulla lettusiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti