perjantai 27. syyskuuta 2013

Kesäkeitto

Bloggaustahti on vähän hiljentynyt, mutta täällä ollaan! On ollut ihan armaton kiire, ettei koneen ääreen ole millään ehtinyt, saati alkaa kirjoittamaan ja häsläämään kuvien kanssa. Mutta nyt olisi jälleen keittoa luvassa...

Reseptiä katsoin täältä--> http://www.hs.fi/ruoka/a1349754710792 . Tein ohjeeseen vähän omia pieniä muutoksia, esim. lisäsin papuja proteiina tuomaan. Varsinkin nuo isot valkoiset pavut ovat tässä tosi hyviä! Vihannesten määrät menivät myös vähän sinne päin. Kaapissa kun nyt sattui olemaan enemmän kuin tuo viisi perunaa, niin toki niitä voi sinne vähän reilummin pistää.























Kesäkeitto
5 dl vettä
1 tl merisuolaa
3 porkkanaa
5 uutta perunaa
½–1 kukkakaalia
2 dl herneitä tai 2 kourallista pieniä sokeriherneitä palkoineen
6 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 prk suuria, valkoisia papuja
pippuria
suolaa
2 rkl persiljaa, ruohosipulia

Keitä vesi ja lisää suola.

Pese perunat hyvin. Kuori porkkanat ja paloittele molemmat. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää paloitellut kukkakaalit ja herneet ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä.

Sekoita maito ja jauhot keskenään ja lisää suurus keittoon, jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia. Mausta sokerilla, pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa sekä lisää valutetut ja huuhdotut kypsät pavut. Ripottele keiton pinnalle hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia (käytin persiljaa ja sekoitin ne suoraan keiton joukkoon).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti