keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Mausteinen bataattiriisi (eli mitä kaapistä löytyy)


Ostin tässä jokin aikaa sitten meksikolaista mausteriisiä Punnitse&Säästä-kaupasta. Se pääsi kuitenkin unohtumaan kaapin perukoille... Yhtenä päivänä pää oli kuitenkin niin tyhjä ruoan miettimisen suhteen joten päätin tehdä mitä kaapista löytyy-ruoan. No, kaapista löytyi mitä muutakaan kuin tätä kyseistä riisiä!

Lopputuloksessa riisin mausteet eivät oikeastaan erottuneet. Siksipä kirjoitan reseptiin meksikolaisen riisin sijasta tavallista basmatiriisiä. Ehkä tämä riisi olisi paremminkin kannattanut käyttää lisäkkeenä ihan sellaisenaan vaikkapa kasvispihvien kanssa. Mutta kävihän se näinkin.

Mausteinen bataattiriisi
1 bataatti
1 nauris
2 sipulinvartta+1 sipuli
n. 3 valkosipulin kynttä
vettä
2,5 dl basmatiriisiä tms.
1,5 dl punaisia linssejä huuhdeltuna
1 prk ruskeita papuja
chiliä
mausteita, esim. savupaprikaa, juustokuminaa yms.
suolaa pippuria
halutessasi tuoreita yrttejä

Kuori ja kuutioi bataatti ja nauris n. 1,5x1,5 cm:n paloiksi. Keitä kunnes ne ovat lähes kypsiä.
Pilko sipulinvarret, sipuli ja valkosipuli. Paista varsia ja sipulia öljyssä. Lisää valkosipulit ja haluamiasi mausteita sekä chili. Paistele hetki. Lisää riisi ja  sekoittele taas. Lisää vettä sen verran kun riisit ja linssit yhteensä tarvit- sevat keittämiseen (lue pakkauksesta ;)). Lisää linssit joukkoon kun on niiden aika (omat linssini vaativat 10 min keittoajan, joten lisäsin ne joukkoon kun kun riisin keittoajasta oli 10 min jäljellä).
Sekoita joukkoon keitty bataatti ja nauriskuutiot sekä huuhdeltut pavut (+ yrtit).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti