perjantai 6. syyskuuta 2013

Herkkusieni-pinaattipasta

Flunssa on nyt (siis nyt vasta!!) hellittänyt ainakin suurimmaks osaks ja pääsin eilen aloittaa urheilut. Kävin kyllä flunssankin aikana pari kertaa lenkillä, eikä siitä hyvä seurannut... Ei siis näin! Toivon kovasti ettei tulisi enää takapakkia.

Eilisellä lenkillä vasemman jalan penikka ilmotteli taas olemassaolostaan. Siis oikeesti ärsytys! Sais nyt nää kaiken maailman vaivat jättää mut viimein! Mä suutun jos lenkkeilytauko jatkuu. Mietin pitäisköhän suunnata hierojalle?

Nuhanenäisenä kokkailin kuitenkin viime viikonloppuna pitkästä aikaa pastaa. Kaivoin pastamasiinan kaapista ja eikun väsäämään taikinaa!

Taikinan valmistin taas ihan randomisti. Lupiinijauhot tuo kivasti proteiinia, joka on vaan plussaa varsinkin kun on kasvissyöjä. Lupiinijauhon voi myös korvata esim. soijajauholla, jos erittäin proteiinipitoisia jauhoja haluaa käyttää.

Herkkusieni-pinaattipasta 
pastataikina:
2 kananmunaa
vettä
100 g täysjyvävehnäjauhoja
70 g durumvehnäjauhoja
30 g lupiinijauhoja

Sekoita jauhot keskenään ja kaada ne keoksi leivonta-alustalle tai laakeaan astiaan. Tee kekoon keskelle iso kolo ja riko siihen kananmunat. Riko munien rakenne ala sekoittaa munia jauhohin. Laita kädet töihin heti kun mahdollista. Lisää sen verran vettä että taina on sopivaa. Vaivaa kunnes taikina on mukavan tuntuista (huomaat sen kyllä) ja kääri taikinapallo kelmuun. Laita se mielellään jääkaappin väh. puoleksi tunniksi.
Kauli taikina pastakoneella pastaksi.

1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
öljyä paistamiseen
500 g herkkusieniä (tai ihan itse metsästä poimittunja sieniä!!)
vettä
ainakin 140 g pinaattia
2½ dl kermaa
haluamaasi suurustetta (itse käytän vaaleaa maizenaa)
kourallinen persiljaa
pippuria
(suolaa)

Pilko sipulit, valkosipulinkynnet hienoksi ja viipaloi sienet. Huuhtele ja ryöppää pinaatit ja huuhdo sen jälkeen jääkylmällä vedellä. Paista ensin sipuleita pannulla, lisää valkosipuli ja jatka paistamista minuutin verran. Lisää sienet ja tilkka vettä. Pasta kunnes sienet ovat kypsiä. Lisää kerma ja anna porista jonkin aikaa.

Keitä sillä välin pasta. Jos käytät itse tehtyä pastaa keittoaika on n. 1½ minuuttia.

Suurusta kastike ja lisää ryöpätyt pinaatit, hienonnettu persilja ja mausta. Sekoita keitetty pasta kastikkeen sekaan.

 


3 kommenttia:

  1. Peräti itsetehtyä pastaa! Se onkin vielä kokeilematta. Maistuis varmasti tämä ruoka :)

    VastaaPoista
  2. Omatekoinen pasta on niin uniikkia! Ja sen tekemiseen jää koukkuun...

    VastaaPoista