perjantai 20. syyskuuta 2013

Tomaattikeitto nro. 2


Olen jo aikaisemmin kertonut että pidän tomaattikeitosta. Ja paljon. Siksi olenkin numeroinut nämä sopat, sillä uskon että niitä putkahtaa lisää tänne vähän väliä. Tässä tulisikin blogin toinen tomaattikeitto-ohje, olkaa hyvät.

Tästä keitosta tuli myös toosi hyvää. Tai oikeastaan uskon ettei juuri mikään tomaattikeitto voi mennä vikaan. Mutta kai sitä aina saa iloita jos saa syödä ihanaa tomaattikeittoa!

Syödessäni tajusin että sileämpi koostumus keittoon olisi tullut, jos tomaatit olisi aluksi kaltannut. Kävi tämä mielessä kyllä jo valmistusvaiheessa, mutta ääh... Ei jaksanut. Oikein syötävää oli silti ilmankin.

Nyt muuten ehtii vielä keitellä tomaattikeittoa suomalaisista tuoreista tomaateista! Talvella ne ovat muisto vain..


Tomaattikeitto nro. 2
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
savupaprikajauhetta
chiliä (käytin yhden kuivatun chilin  morttelissa murskattuna)
1 iso punainen paprika
1 prk tomaattisosetta
n. 1,5 kg tuoreita tomaatteja (kaltattuna)
1 prk valutettuja ja huuhdeltuja kikherneitä
yrttejä (käytin kreikasta ostettua kuivattua yrttisekoitusta)
(suolaa)
pippuria

Pilko sipulit ja valkosipulinkynnnet. Pilko myös tomaatit ja paprikat valmiiksi.

Paista sipuleita kattilassa hetki, ja lisää sitten valkosipuli ja chili sekä ripottele joukkoon reilusti savupaprikaa.
Lisää paprikat ja  tomaattisose.

Kaada tomaatit kattilaan ja anna porista ainakin vartin verran.

Hulauta kikherneet keittoon ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta.

P.S. Linkki edelliseen tomaattikeitton. Siellä myös ohje tomaattien kalttaamiseen --> http://porkkanatytto.blogspot.fi/2013/08/tomaattikeitto-nro-1.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti