tiistai 13. elokuuta 2013

Tervehdys!

Tätä on kuulkaas mietitty pitkään ja hartaasti. Siis blogin perustamista. Ajatus kasvisruokablogista on kytenyt mielessäni jo pitkään. Ensiksi piti kuitenkin odottaa että saisin järkkärin hellään huomaani, ja toiseksi, tätä aikaisemmin en ole vielä kyennyt painamaan luo blogi-nappulaa.
    Nimikin blogille piti totta kai miettiä. Lopppujen lopuksi se ei vaatinut kovinkaan paljon päänvaivaa (vähän kuitenkin), vaan se pureutui mieleen suhteellisen nopeasti. Porkkanatyttö. Nimi kuvastaa mielestäni hyvin niin blogia kuin minua itseänikin. Porkkana on kasvis, ja kasvisruokablogistahan tässä on kyse. Porkkanoita minä itse taas vedän päivittäin kaksin käsin. Jos puhun että otanpahan vähän jälkiruokaa (eli joka päivä..), se usein tarkoittaa sitä että otan porkkanan ja alan järsiä sitä.
    Kutsun itseäni kasvissyöjäksi. Syön ei-kasvatettuja (kai ymmärrätte mitä tarkoitan?) sekä muuten eettisesti kalastettuja kaloja sekä riistaa. En kuitenkaan syö lihaa, jota kasvatetaan siihen tarkoitukseen, että loppujen lopuksi eläin jotuu ihmisten lautasille. Kuitenkin n. 90% ruokavaliostani on täysin kasvisruokaa, sillä esim. riistaa syön oikeastaan ehkä kerran vuodessa. Maitotuotteet sekä kananmunan sisällytän ruokavaliooni.
    Vielä vähän itsestäni. Sen lisäksi että olen kasvissyöjä ja rakastan porkkanoita, olen myös terveysintoilija. Tämä näkyy resepteissä, vaikka välillä teen myös voisokerinanna-leivoksia. Lenkkeilen sekä valokuvaan, pääasiassa tekemiäni ruokia. Haluan kehittyä valokuvaajana ja toivon että se näkyy myöhemmin ruokakuvissani! Järkkäri ei tosiaan ole ollut hallussani kun vajaa viikon, mutta se on jo ahkerasti käytössä.
    Mikään tekniikan ihmelapsi en muuten todellakaan ole, mutta yritän parhaani että blogin ulkoasu olisi silmille mieleinen. Varsinkaan nyt ulkoasu ei ole hääppöinen, mutta koitan tehdä asialle jotain heti kun taidot antavat myöten.
    Ehkä siinä nyt oli tarpeeksi asiaa näin alkuun. Lukijaksi saa enemmän kuin mielellään liittyä! Alla vielä kuvanäyte tämänhetkisistä ruokakuvista.


4 kommenttia:

  1. Jee, kuulostaa kivalta blogilta! Vegereseptit on aina tervetulleita :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Jep, mielestäni kasvisruokablogeja ei vielä ole mitenkään hirveesti. :)

    VastaaPoista
  3. Mukava törmätä uuteen kasvistelublogiin. Ja terveysintoilu kruunattuna sillointällöisellä herkkuhurjastelulla on oikein tervetullutta!

    VastaaPoista
  4. Jep! Välillä täytyy ja pitääkin päästä herkuttelemaan, kun muuten ruokavalio on terveelinen :)

    VastaaPoista