tiistai 27. elokuuta 2013

Flunssaisten bataattikeitto

Siis just näin tän pitikin mennä! Viikko penikkataudin jälkeen iskee flunssa ja sehän meinaa sitä että juoksulenkit ovat jälleen pannassa. Risoo niin vietävästi ettette usko!
     Nyt ollaan sitten eletty bafusinien (jotka eivät auta), strepsilsien (tehoa ei nimeksikään. Mintun makuinen saattaisi jopa oloa hieman helpottaa, mutta niitähän minä en niele!) ja höyryhengityksen (nenän tämä ainakin avaa jos ei muuta) kanssa. Tänään kuitenkin kahvakuulailin kevyesti, kun ei malttanut kyhjöttää pelkästään sohvan nurkassa.
     Muille nuhanenä- ja kurkkukipuisille ja toki muillekkin jaan kuitenkin tämän kehoa ja mieltä lämmittävän keiton ohjeen. Bataattia, ripsahdus chiliä ja inkivääriäei ole huono!

Flunssaisten bataattikeitto
n. 800 g bataattia
2 porkkanaa
2 keskikokoista sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
n. 3x1 cm pala tuoretta inkivääriä
n. 1 l kasvislientä
chiliä (ite käytin 1½ kuivattua chiliä. Se tyjyä kamaa, vaikka tuo määrä tässä keitossa ei niin hirveesti maistu)
pippuria (käytin musta- rose- ja viherpippuria)
(enkä muuten muista käytinkö savupaprikaa, mutta en kyllä yhtään ihmettele jos olisin käyttänyt. Mä oon tällä hetkellä ihan hulluna siihen, jos ette oo jo aikasemmista resepteistä huomannu)
2 prk valkosia papuja
2 dl ruokakermaa

Pilko bataatti, porkkanat ja sipulit samankokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan. Pilko myös inkivääri pieneksi ja heitä se kuorittujen valkosipulinkynsien kanssa baataatin ja kumppaneiden joukkoon. Kaada päälle kasvisliemi ja kiehauta. Keitä niin kauan kunnes baataatit ovat pehmeitä, noin 15 min. Hulauta sekaan mausteet, pavut ja kerma. Kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella ihanan smoothiksi.

HEIHEIHEI! Tajusin just et bataattihan rakastaa kardemummaa, kanelia ja niitä ihania joulusia makuja! Heittele ihmeessä sekaan!




2 kommenttia:

  1. Oii, bataatti-porkkanakeitto on mun kaikkien aikojen lemppari! itse käytän kerman sijaan puoli pakettia valion koskenlaskija-sulatejuustoa, mutta varmasti molempi parempi :) Lupaava ja kiva blogi sulla muutenkin:)

    VastaaPoista
  2. Maistuu varmasti tosi hyvältä noinkin!

    Kiitos :)

    VastaaPoista